Press "Enter" to skip to content

Ep.103. Facebook nélkül

Random Generátor podcast
Random Generátor podcast
Ep.103. Facebook nélkül
Loading
/

Négy lába van a lónak – mégis megbotlik, ami elromolhat az el is romlik. Az adás után megkérdeztük több informatikus barátunkat is, hogy fordult-e már elő velük olyan, hogy egy-egy szerverről, hálózati eszközről véletlen kizárták saját magukat – és igen: több karrier kibírt olyat, hogy „most pattanhatok be az autóba kimenni a telephelyre, mert kizártam a gépből saját magamat”.

Ellenben ami a Facebooknál történt ezen a héten az egy kicsit más történet. Ez a pici hibás hálózati konfiguráció 5,6%-kal megbillentette lefelé a vállalat részvényeit, csak Cukorbergnek 7 milliárd dolláros veszteséget okozott, rengeteg weboldal és szolgáltatás leállt, a szolgáltatók authentikációs szerverei túlterhelődtek, mert számos felhasználó hitte azt, hogy az ő internetével van probléma és indítgatta újra a routerét reménytelenül.

A legtöbb internetező most szembesült élesben azzal mennyire függ a Facebook-tól és talán jókora figyelmeztetés volt ez nekünk, a cégeknek és hatóságoknak, hogy mennyire függünk egyetlen túlságosan nagyra nőtt vállalattól.

Heti adásunkban kitárgyaljuk az eset hogyan hatott ránk és környezetünkre és próbáltunk ebből valami tanulságot levonni. Hogy sikerült-e…? Adásunkból kiderül.


Írj kommentet | Véleményezz bennünket | Támogatás | Twitter | Facebook | Youtube | Email


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Offline vagy