Press "Enter" to skip to content

Ep.095. Internet nélküli világ

Random Generátor podcast
Random Generátor podcast
Ep.095. Internet nélküli világ
Loading
/

Képzeld el, hogy hétfő reggel felkelsz és nincs internet a mobilodon. „Hát megint nem működik a Wifi?” Aztán ahogy törlöd ki a csipát a szemedből realizálod, hogy valamiért a mobilnet sem üzemel. Elromlott volna a mobilod? Sebaj, indul a reggeli rutin – zuhany, kávé, pakolsz a tatyódba, majd indulás – közben pedig bosszankodsz, hogy mi történhetett, hogy nincs interneted.

Aztán beérsz melóba. Ekkor kezd gyanússá válni a történet, mivel benn a cégnél sincs net, csak belső hálózat. Sebaj, a munka kezdhető, 8.00-ra beér az IT is, majd ők megoldják. Telnek az órák, egyre nagyobb a zsörtölődés és pletyka, hogy ugyan mi történhetett, hisz nyilvánvaló, hogy nem a te telód rossz, hanem az összes beért kollégád mobilján is „adásszünet” van. Aztán elkezdenek hívni a családból, a rokonok, haverok, hogy „figyelj már, nálad sincs net?”.

Aztán a délelőtti órákban összehívják a vezetők az irodistákat – „valami történt országos szinten, nincs internethálózat egyik szolgáltatónál sem. Tévé, rádió van, de senki nem tud semmit, a technikusok próbálnak rájönni a hiba okára. Végezzétek tovább a munkátokat, ha helyreállt a dolog szólunk.”

De úgy mész végül haza, hogy semmi hír. Tudod: valami történt. El lettünk vágva a külvilágtól. Semmi sem működik.


Írj kommentet | Véleményezz bennünket | Támogatás | Twitter | Facebook | Youtube | Email


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Offline vagy