Press "Enter" to skip to content

Ep.038. Kockák a karantén után

Random Generátor podcast
Random Generátor podcast
Ep.038. Kockák a karantén után
Loading
/

Újra együtt a csapat – új felvevő, új cuccok, új hírek.

Visszatekintettünk az elmúlt néhány hónapra – mi és a szakmánk hogyan élte meg, hogyan élte túl a koronavírust, a karantént. Elmondunk néhány kulisszatitkot, hogy mi milyen praktikákat vetettünk be és hogyan vontunk össze feladatokat itthonlétünk során.

Az ithon.info cikke szerint végigvettük, hogy az eddig állandóan bejáró irodisták hogyan tudtak alkalmazkodni és milyen irányba változtak meg az igényeik a munkáltatók irányába.

Ha itt vagy és hallgatod a podcastünket légyszi értékelj bennünket ide kattintva. Kb fél perc. Köszi ha kitöltöd 🤗

3 hozzászólás

 1. ANekromanta
  ANekromanta 2020.07.10.

  Én egy zeneiskolában vagyok rendszergazda&iskolatitkár, itt is el lett rendelve a home office illetve a távoktatás(utóbbiról most nem is beszélek mert nem az volt a kérdés). Én elég jól bírtam a home officet mert elég messze lakok a munkahelyemtől(kb 1 óra 30-45 perc tömegközlekedéssel) és amúgy is eltudtam foglalni magam amikor éppen nem volt munka. Az egyetlen dolog ami nagyon kikezdte az idegeimet az az informatikai analfabéta igazgató helyettes volt aki naponta legalább 20x felhívott pitiáner hülyeségekkel. Ha felhívás helyett leírta volna a problémáját messengeren akkor feleennyire se lettem volna ideges de az állandó telefon csörgéstől már ptsd-m lett. A másik kedvencem az igazgató volt aki nem tudta kezelni a hálózati nyomtatót és nekem kellett itthonról belépni a sulis hálózatra és kinyomtatni valamit mert én betudtam kattintani 3 gombot a gépen.
  Egy kicsit off téma de mikor kezdtem az első munkanapjaimat az iskolába akkor az első pár hétbe én se voltam túl produktív mert akkor még ismerkedtem a hálózattal és az igazgató helyettesek se voltak ennyire rám szállva és kicsit rosszul is éreztem magamat hogy bent ülök és nem csinálok produktív munkát de egy kolléga felvilágosított, hogy nem kell rosszul éreznem magamat mert inkább legyen az a pár dolog hasznos amit csinálok minthogy olyan dolgokat csináljak aminek semmi értelme csak filler a munkaidő kezdete és vége között.

  • kb973310
   kb973310 2020.07.10.

   Nekem az volt a legmegdöbbentőbb látni amikor teljes tanári kar PLUSZ diákok egyetlen iskolai google e-mail címet használtak úgy, mint egy dropboxot.
   Programozók könnyen beszélnek, mert látják a lehetőségeket, de laikusoknak minden nap új meglepetéseket tartogat.

  • winben
   winben 2020.07.10.

   @kb973310
   Hehe. Nekem is egy tanár ismerősöm a teljes iskolájával közös email fiókot használt, úgy látszik ez általános hülyeség.

   @ANekromanta
   Szerintem amit mondasz, hogy nem tudott valamit megcsinálni az igazgató az az a szint amikor simán nem hajlandó megjegyezni és nem a saját szégyenének fogja fel, hogy ennyire értetlen hanem azt hiszi, hogy neki ilyet nem kell tudnia és te azért vagy, hogy „kattints helyette”. Ezek a fajták azok akik 20 éven keresztül ugyanazt az űrlapot töltik ki, majd ha valamit változtatnak rajta ki vannak akadva, hogy „DE MIÉRT KELLETT ÁTVARIÁLNI”, meghogy „HA EDDIG JÓ VOLT MOST MIÉRTNEM”.

   Amúgy ma láttam, hogy a nyári zeneiskolák idén online fogják tolni – ti hogy csináltátok a táv zeneoktatást? Fel kellett játszani a darabot és beküldeni a diákoknak? 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Offline vagy